De zon in schorpioen

Op 23 oktober gaat de Zon naar het teken Schorpioen. Langzaam worden de dagen korter en duurt de nacht langer, de overgang  van herfst naar de winter. De bomen verliezen hun blad en de natuur trekt zich geleidelijk terug.  Zo ook voor de mens is het belangrijk om in deze tijd de aandacht meer naar binnen te richten in ieder geval tot aan de winterzonnewende eind december.  Jezelf de vraag stellen waar gaat het nu echt over in het leven, wat is echt belangrijk voor me. De eindigheid van het leven hier op aarde wordt onder meer herdacht in allerzielen en allerheiligen. Vanuit de Keltische traditie was rond 31 okt. Samhain, met o.a.de herdenking van de doden. In de huidige tijd zien we bijvoorbeeld Halloween overgewaaid uit Amerika. Symbolisch de confrontatie met de dood de angsten en het offer. De uitgeholde pompoen met een lichtje van binnen als vingerwijzing naar ons innerlijk licht.

Diepte
Schorpioen is een waterteken en wil de diepte in. De Schorpioen houdt van graven tot de onderste steen boven is. Ze kunnen een sterke fixatie hebben op situaties of mensen en hebben moeite om los te laten. Voor veel Schorpioenen is er een fascinatie of angst voor de dood. Ze weten dat het leven hier op aarde een leerschool is, maar dat het uiteindelijk gaat over de weg van de ziel. Ze leven intens en zijn kwetsbaar, ook al laten ze dit niet altijd direct zien. Schorpioenen strijden vaak tegen hun innerlijke schaduwkanten, maar kunnen deze ook naar buiten projecteren en daar het gevecht aan gaan. Ze zijn trouw en betrokken, maar worden ze gekwetst dan willen ze of wraak nemen of ze verbreken het contact. Het ligt ook aan het bewustzijnsniveau hoe iemand reageert. Er zijn 2 beelden van de Schorpioen, de ene is de Schorpioen die op aarde rondloopt en steken kan uitdelen en de ander is de adelaar die hoog aan de hemel vliegt en vanuit een ander perspectief de mensen en de wereld beziet. De weg van de aardse Schorpioen naar de getransformeerde Schorpioen, de adelaar.

Emoties
Schorpioenen ervaren hun emoties bijzonder sterk, maar verwerken deze vaak van binnen zonder dat de ander ziet wat er gaande is. De innerlijke strijd is niet zichtbaar en erover praten tijdens het alchemistisch proces doet de Scorpio meestal niet. Pas als de ervaring verwerkt is kan betrokkene er mee naar buiten komen. Schorpioenen zijn vasthoudend, vindingrijk en dapper want het leven is niet eenvoudig voor hen, want alles is belangrijk en verdient aandacht en ze gaan door vele transformatieprocessen in hun leven. Ze voelen vaak heel goed aan wat er in het verborgene speelt, of dit nu thuis is of op het werken hebben een scherpe blik. Veel Schorpioenen voelen zich verbonden met het sjamanisme en hebben vaak helende vermogens op verschillende gebieden. Belangrijk dat ze leren om meer van zichzelf te laten zien in de omgang met anderen.
Mogelijk ben je geen Schorpioen maar herken je jezelf wel in dit teken. Het kan zijn dat je planeten in dit teken hebt staan of een Schorpioen ascendant hebt of veel in het levens gebied hebt staan dat samenhangt met de Schorpioen, het 8e huis.

Helende energie
Het is momenteel een intense tijd, zowel Mercurius, Venus, Jupiter en de Zon staan allen in Scorpio.
Dit maakt dat we geconfronteerd worden met oude wonden en pijn uit het verleden. Met Venus is het belangrijk om naar onze relaties te kijken, op welke wijze verbinden wij ons met de ander, maar ook hoe verbinden we ons met onszelf. Het is een goede tijd voor reflectie. Naast bewustwording van pijnlijke wonden uit ons verleden, dit kunnen o.a.  verlating, misbruik, verwaarlozing en genegeerd zijn, is het ook een tijd van heling. Nieuwe inzichten of boodschappen via dromen kunnen ons erop wijzen wat er geheeld moet worden. We maken in deze tijd een transformatie door waarin we oude patronen of delen van onszelf laten sterven, zodat er ruimte komt om meer authentiek te zijn. Vertrouwen hebben in de veranderingen in onszelf of in ons leven is nodig in deze onrustige tijd.

Retrograde
Zoals in de vorige blog vermeld staat Venus retrograde, dit maakt dat we de relatie met onszelf en de ander opnieuw gaan bekijken en herzien.  Venus gaat op 16 nov. weer direct lopen. Mercurius gaat eveneens retrograde lopen van 17 nov. tot  6 dec. Belangrijk om als je in die periode contracten of overeenkomsten tekent goed naar de kleine letters kijkt. Mogelijk gaan afspraken niet door of is er sprake van vertragingen in communicatie, reizen. Ook is het mogelijk dat iets dat al langere tijd verlangd wordt in vervulling gaat.

Kaarsje
Heb het goed deze komende maand en steek een kaarsje aan voor degene die je lief hebt en degene die al zijn overgegaan naar de spirituele wereld en niet te vergeten een kaarsje voor jezelf.

Start typing and press Enter to search