Het teken Weegschaal

 

Begin van de herfst
Op 23 september is de Zon naar het teken Weegschaal gegaan, de herfst is begonnen en dag en nacht even lang zijn. Weegschaal zoekt balans, evenwicht en harmonie. Het streven van de Weegschaal is om zaken tegen elkaar af te wegen en dan een beslissing te nemen. Dit proces van afwegen en twijfel kan een tijdlang in beslag nemen. Wordt er dan gekozen dan is het een weloverwogen beslissing. In het algemeen laten Weegschalen vaak de andere kant van de medaille zien, ben jezelf overtuigd dat iets zo is, dan kan de Weegschaal de andere kant laten zien. Venus hoort o.a. bij Weegschaal, dit maakt dat ze houden van mooie esthetische zaken, ze kunnen ook genieten van kunst en samenzijn met anderen, zowel vriendschappelijk als intiem en erotisch. Toch is de valkuil dat ze teveel hechten aan de goede sfeer en voor de lieve vrede kiezen en niet voor hun eigen mening uitkomen en teveel in de aanpassing gaan.

Lucht teken
Weegschaal is een lucht teken, communicatie is erg belangrijk ze, in contact met anderen zijn gaat ze meestal makkelijk af. Ze kunnen goed mensen met elkaar verbinden, juist omdat ze zich zo goed in een ander kunnen verplaatsen. Relaties zijn erg belangrijk voor een Weegschaal, ze zijn op zoek naar de perfecte partner, de zielsverwant. Ze willen een eenheid ervaren en versmelten met de ander. Dit kan tot gevolg hebben dat ze een deel van hun eigenheid verliezen of opgeven t.b.v. de partner.
Leren om meer assertief te zijn en het uiten van boosheid zijn belangrijk. Ook leren de confrontatie aan te gaan met de ander en de eigen grenzen te bewaken. Niet de eigen individualiteit verliezen in een relatie. Je eigen smaak en kleur niet wegcijferen in een relatie maar deze juist koesteren en versterken. Zorgen voor de balans tussen jezelf en de ander.

Iedereen heeft het teken Weegschaal in de horoscoop en ook het 7e huis, dit is het levensgebied dat bij Weegschaal hoort. Als je hierin planeten hebt staan zal bovenstaande herkenbaar zijn ook al is je eigen Zonne teken anders.

Volle Maan in Weegschaal
Twee dagen nadat de Zon in Weegschaal is gekomen op 25 sept.is er een Volle maan. Dit betekent dat de Maan in Ram precies tegenover de Zon staat.  Maan in Ram is actie gericht, wil iets ondernemen, is ongeduldig en onrustig. Deze volle maan kan laten zien in hoeverre je ook gevoelsmatig voor jezelf kiest of in de aanpassing gaat.

Venus
Venus hoort bij Weegschaal en Stier en gaat op 5 oktober retrograde lopen. Dit betekent dat Venus a.h.w. de onderwereld in gaat, we onderzoeken relaties, waaraan zijn we teveel gehecht, waar voelen we liefde voor etc. Niet alleen de retrograde periode speelt hierin een rol ,maar ook dat Venus in Schorpioen loopt, dit geeft intense gevoelens en emoties vooral op relatiegebied. We kunnen confrontaties krijgen met geliefden vanwege oude pijn en frustraties, of juist een diepgaande en intense relatie.  Ook geldzaken kunnen in deze periode een belangrijke rol spelen.  Aangezien Venus Retrograde loopt komt ze nog even terug in Weegschaal vanaf 1 nov. tot 2 dec., waarin ze op 16 november weer direct gaat lopen. Die periode terug in Weegschaal is een terugblik op wat hebben we laten liggen en wat vraagt aandacht binnen de relatie en sociale contacten. Vanaf 2 dec tot 7 januari 2019 gaat ze opnieuw naar Schorpioen. Volop transformatiekansen en mogelijkheden wat Venus aangaat.

 

 

 

Start typing and press Enter to search