Zon naar het teken Maagd

Op 23 augustus ging de Zon naar het teken Maagd.
Na een lange en warme zomer verandert de energie en gaan we het teken Maagd begroeten.
Maagd is een aarde teken, het zet ons weer met beide benen op de grond. De agenda vult zich met nieuwe afspraken en komen weer in het ritme van werk en activiteiten.

Maagden zijn dienstbaar en willen graag iets betekenen voor de ander, mensen met veel Maagd energie in de geboortehoroscoop voelen zich vaak aangetrokken tot de gezondheidszorg, welzijnswerk of bezig zijn met voeding. Ze zijn praktisch en vaak handig, kunnen praktische oplossingen aanreiken zonder teveel drukte. Ze zijn ook wel kritisch en analytisch, zowel naar zichzelf als de ander. Ze kunnen goed onderscheiden, het kaf van het koren scheiden. Maagden hebben een onderzoekende geest en willen weten hoe zaken in elkaar zitten. Ze kunnen zich ook verliezen in details en het overzicht soms uit het oog verliezen.

Aarde tekens zijn gericht op zintuiglijke waarneming. Maagden hebben een grote gevoeligheid als het gaat over hun fysieke gesteldheid, de spijsvertering kan snel van slag raken of ze hebben sneller last van allergieën. Ze houden van ordening, regelmaat en een duidelijke structuur. Perfectionisme kan leiden tot controle. Leren loslaten en meer meegaan met de stroom kan ruimte geven voor de altijd bezige Maagd. Voel wat het lichaam nodig heeft, andere voeding, een massage of een nieuwe en gezondere levensstijl.


Volle en Nieuwe maan in Maagd
Op 26  augustus is er een volle maan op 3 graden Maagd/Vissen. Zon in Maagd en de Maan in Vissen, staan dan precies tegenover elkaar. Hoe is de balans tussen ordening en loslaten in het leven. Willen we teveel controle of bewegen we mee met de stroom van het leven.
Op 9 september is er een nieuwe Maan in het teken Maagd. Dan staan Zon en Maan naast elkaar.
Nieuwe maan is een periode van inkeer naar binnen gaan. Nieuwe maan is als het ware een conceptiemoment. Er wordt iets nieuws gevormd dat nog niet gelijk zichtbaar is het gaat dan o.a. over herstructureren, veranderingen op gebied van planning, voeding en voor je lichaam zorgen, wat heeft het nodig. Goede tijd voor meditatie. De exacte tijd van de Nieuwe maan is in Nederland 20.02 uur.


Uranus retrograde
Uranus is in mei in het teken Stier komen lopen en vanaf begin augustus retrograde gegaan tot 6 januari 2019. Vanaf begin november verhuisd Uranus dan nog een tijdje weer terug naar het teken Ram. Wat hebben we ons voorgenomen maar nog niet gerealiseerd, welke nieuwe initiatieven waren we van plan te starten en hebben nog geen handen en voeten gekregen. Hoe staat het met onze individualiteit, mogen we onszelf zijn en wandelen we ons eigen pad? Aan welke behoeftes in onszelf hebben we nog geen gehoor gegeven. Op 6 maart 2019 gaat Uranus opnieuw naar Stier waar deze de komende 7 jaar in zal verblijven.

 

 

 

 

 

 

September herfstmaand
Langzamerhand verlaten we de zomer en komen richting herfst. Op 23 september gaat de Zon naar het teken Weegschaal. Dag en nacht zijn dan net als in maart van het jaar even lang.
In het teken Maagd zijn we onderscheidend, wat willen we opnieuw structureren, welke keuzes maken we, wat wel wat niet. Een prima tijd om op te ruimen, wat houdt je wel en wat niet.
Probeer ook zaken die je niet meer dienen achter je te laten, letterlijk en figuurlijk. Dat schept ruimte voor vernieuwing en een frisse start als we de herfst periode ingaan.

Start typing and press Enter to search