Dierenriemteken Ram

Lente, hoelang hebben we al uitgekeken naar meer zon en warmte, tijdens de druiligere en regenachtige dagen, met het krabben van de voorruit en de beer die uit Rusland ons trakteerde op ijzige kou en wind uit het oosten. We dachten dat we ervan af waren ,maar nee nogmaals bracht hij ons nog een week van ijzige kou. Met de Zon in het teken Ram, een vuurteken wordt de temperatuur weer opgestookt naar normale waarden. De lente gaat dit jaar officieel van start op 20 maart. Wat gebeurt er op de dag dat de lente begint? De Zon verhuist naar het teken Ram van onze zodiac. Ram is het eerste teken van de dierenriem. Ram is de pionier, de initiator, wordt blij van vernieuwing en avontuur en de energie wordt luchtiger. De invloed van de Zon in het teken Ram is merkbaar in jezelf, in de natuur en de yang energie die zich tentoonspreid in deze tijd van het jaar. We worden als het ware geactiveerd om naar buiten te gaan, in de tuin te werken en om rigoureus op te ruimen, zodat er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Je ziet het ook terug in de natuur, de groei-impuls bij bloemen en planten.

Pasen

Het paasfeest wordt ieder jaar op een ander tijdstip gevierd. Wanneer dit is wordt bepaald door de stand van de Zon en de Maan. Pasen valt ieder jaar op de 1e zondag na een volle maan in de lente. Soms een vroege Pasen en volgend jaar b.v. een late Pasen, dan valt de volle maan in de lente op 19 april. De gebruiken rond het paasfeest zijn veelal gebaseerd op heel oude Germaanse gebruiken, zoals eieren zoeken en de paasvuren. Pasen in de christelijke traditie gaat natuurlijk over de opstanding.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar lentekriebels en nieuwe impulsen zijn voelbaar en kleuren je dag. Op 20 maart begint dit jaar de lente en is feitelijk de start van het astrologisch nieuwjaar.

Zon in Ram

Iedereen heeft in de persoonlijke horoscoop alle tekens van de dierenriem staan. Dus ook het teken Ram, ook al heb je er geen planeet in staan toch kun je ervaren wat het teken Ram voor jou betekent. De verbondenheid tussen kosmos, aarde en de mens is altijd aanwezig, ook al zijn we er niet altijd bewust van. Behalve dat de Zon in het teken Ram staat zijn ook Mercurius, Venus en Uranus in dit teken te vinden. Mercurius de planeet van o.a. communicatie en verbindingen gaat op op 23 maart retrograde lopen tot 15 april. Als deze planeet retrograde beweegt dan is het goed om op te letten als je contracten afsluit, lees het nog eens door of alles klopt. Mogelijk gaan afspraken niet door en merk je dat je energie meer naar binnen is gericht, meer nadenken over de zaken die je hebt opgezet, loopt het nog zoals je wilt of worden er aanpassingen gevraagd. Mercurius staat gemiddeld een maand in een dierenriemteken. Nu staat mercurius van 6 maart tot 13 mei in Ram, bijna 2 maanden ! Als je dus je zaken goed hebt overdacht in de retrograde periode dan kun daarna (vanaf 15 april) jouw plannen in de wereld zetten, vernieuwen of nieuwe wegen inslaan.

Venus staat in het teken Ram van 6 tot 31 maart. Venus heeft behoefte om zich te verbinden met de ander, maar ja in het teken Ram die zijn eigen gang wil gaan is dit niet een heel gemakkelijke stand. Ram is alweer bezig met een volgend project, terwijl Venus nu net even aan het genieten was. Ze krijgt hierop meer kans als ze op 31 maart naar het teken Stier verhuisd, dan kan ze lekker even thuiskomen en zich laven aan alle goede aardse zaken.

Uranus die al vanaf 2011 in het teken Ram staat heeft veel vernieuwing gebracht. De Willie Wortel en rebel onder de planeten is druk bezig geweest met allerlei nieuwe technologie en elektrische en zelf rijdende auto’s. In deze tijd zijn veel mensen veel meer bezig geweest met “ik” dan van “wij” bezig geweest met meer individualiteit. Kijk eens terug en zie welke veranderingen zich hebben gemanifesteerd als het gaat om individualiteit en vernieuwing in je eigen leven. Uranus schudt ons wakker als we onszelf in een te strakke structuur hebben geplaatst en onze vrijheid geknot is. We willen vrij denken, vrij zijn en een zekere mate van vrijheid ervaren in ons leven. Uranus vertrekt na ruim 7 jaar naar het teken Stier op 15 mei dit jaar. Daarover meer in de volgende blog over het teken Stier.

Om met Ram te spreken een energieke, stimulerende en voortvarende maand gewenst.

Start typing and press Enter to search