Zon in Stier

Op 20 april ging de Zon naar het teken Stier. Waar Ram veel vuur energie laat zien, geeft Stier meer aarde energie. Stier is het 2e teken van de dierenriem en is gericht op de zintuigelijke waarneming. Stieren staan met beide benen stevig op de aarde. Venus is de planeet die bij het teken Stier hoort waarmee ze  ook erg kan genieten van de aardse genoegens, zoals lekker eten, muziek, kunst. Stier heeft een sterke relatie met de materie en daarmee ook met geldzaken. Aards bezit geeft ze een gevoel van zekerheid en veiligheid. De Stier kan ook koppig zijn en (te lang) vasthouden. Dan verzanden ze en het duurt een tijd voordat er weer beweging in zit.  Stieren hebben vaak even tijd nodig om op gang te komen maar zijn dan niet meer te stoppen. Ze kunnen veel bereiken en neerzetten in het leven. Waar de Ram pionier is, gaat de Stier de initiatieven verder uitbouwen met geduld en volharding. Niet voor niets valt de dag van de arbeid in het teken Stier.

Cheiron in Ram

Wat staat er deze maand aan de hemel welke verschuivingen en veranderingen vinden plaats. Cheiron is de gewonde genezer en in de horoscoop staat voor deze je wond, ergens zijn we allemaal gewond geraakt in het leven. Deze wond zal je gevoelige plek blijven en maakt je meer bewust van de pijn van de ander.
Van maart 2011 tot mei 2018 heeft Cheiron zijn tocht gemaakt door het water teken Vissen. Cheiron heeft in het teken Vissen, veranderingen gebracht, zowel in je binnenwereld als in je buitenwereld. Er kunnen thema’s gespeeld hebben rond gezondheid, ziekte en genezing, zowel fysiek als psychisch. Spirituele groei door confrontaties, mogelijk heb je nieuwe spirituele vaardigheden ontdekt of heb je meer verbinding ervaren met de bron. Waarin heb je genezing gevonden? OP 17 april 2018 ging Cheiron naar het teken Ram en blijft daar tot april 2027. Met cheiron in Ram gaat het ook over je bestaansrecht, je plek op deze aarde innemen, hoe kom je op voor jezelf, waar liggen je grenzen. Durf je spontaan te zijn en iets nieuws te beginnen.  Cheiron laat je laten zien waar er gevoelige of pijnlijke ervaringen liggen op bovenstaande punten en maakt je bewust waar heling nodig is.

When inward tenderness finds the secret hurt.
Pain itself will crack the rock
And ah let the soul emerge,

Rumi

Uranus naar Stier

Uranus, zoals al aangegeven in mijn vorige blog, gaat op 15 mei naar het teken Stier tot juli 2025. Uranus is onvoorspelbaar in zijn uitwerking. Hij is de rebel onder de planeten. Hij heeft behoefte aan vrijheid, is vindingrijk,  vernieuwend en streeft naar gelijkwaardigheid. Uranus leert je om je eigen weg te gaan en je niet teveel aan te passen. Uranus in Stier wil je bewust maken van je innerlijke waarden zijn ze echt van jou of zijn ze de waarden van iemand anders of van de maatschappij? Hoe staat het met je eigenwaarde. Uranus in Stier kan je relaties opschudden of je wakker maken voor patronen die niet goed voor jou zijn.
Hoe is je verhouding tot geld en materie, Is dit het meest belangrijk of zijn er nog andere waarden in je leven? Zit je er boven op of vertrouw je op de stroom van het leven? Belangrijke verschuivingen hoe we omgaan met de aarde en haar bronnen, gebruiken we nog fossiele brandstof of gaan we over op alternatieve vormen van energie. Waar Uranus in Ram allerlei nieuwe technologische ontwikkelingen heeft laten zien, worden de toepassingen in de praktijk
zichtbaar met Uranus in Stier.

Kijk eens naar de nachtelijke hemel, verbind je met de kosmos en voel je verbonden met iets dat groter is dan jezelf.

Start typing and press Enter to search