Zon in Boogschutter

Met de Zon in Boogschutter verandert de energie naar een meer opgewekte en stimulerende energie. Op 22 november gaat de Zon dit vuurteken in. Boogschutters zijn van nature optimistisch en trekken vaak door hun positieve houding goede situaties aan. De Boogschutter heeft met enige regelmaat ook een periode nodig van in zichzelf gekeerd zijn, om alle indrukken te verwerken en meer afgestemd zijn op hun innerlijk. Ze hebben verbinding met hun innerlijke bron nodig om te filosoferen en na te denken over het leven. Ze hebben tijd nodig voor zichzelf en rust, juist omdat ze zoveel van zichzelf vragen is dit belangrijk. Zoals alle vuurtekens zijn ze gevoelig voor een burn-out.
Boogschutters hebben een bepaalde speelsheid en humor. Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en komen vaak op voor de ander als deze onrecht wordt aangedaan.
Ze reageren direct en niet altijd tactisch, ze zijn echte waarheidszoekers. Wat is wáár in hun beleving en wat niet. Als Boogschutters ergens van overtuigd zijn, dan zijn ze niet zo makkelijk van gedachten te veranderen. Ze hebben een sterke overredingskracht en zijn goed in argumenteren.
De Boogschutter is reislustig en wil graag over de grenzen kijken. Veel reizen en nieuwe ervaringen opdoen, het mag niet te saai of voorspelbaar worden. De Boogschutter richt zijn pijlen op zijn doelen, die hij ook vaak bereikt, omdat hij er vast in geloofd dat het gaat lukken. Een andere manier van de Boogschutter om zijn wereld te verbreden is door middel studie.
De Boogschutter heeft behoefte aan ruimte en vrijheid. De natuur is belangrijk voor hen om weer te ontspannen.

Wat speelt er nu astrologisch?

Jupiter naar Boogschutter
Er zijn momenteel veel wisselingen, dit kunnen we op veel manieren merken.
Om het op te merken kijken we eerst eens terug naar het afgelopen jaar. Welke processen heb je ervaren en welke inzichten heb je gekregen. Welke schaduwkanten van jezelf of van de ander heb je waargenomen. Jupiter in Schorpioen reflecteert de diepere lagen in onszelf, de verborgen kanten of raakt juist onze kracht aan. Voor velen was dit geen makkelijk jaar, maar wel een jaar waarin we meer bewust zijn geworden van onze zielenroerselen.
Jupiter is de planeet die bij Boogschutter hoort staat nu in eigen teken, hij voelt zich daar uitstekend, maar kan ook overenthousiast zijn en teveel willen. Maat houden zal het komende jaar wel een uitdaging zijn. Jupiter staat voor groeimogelijkheden en expansie, de plek waar hij zich nu bevindt in je eigen horoscoop staat geeft aan welke levensgebieden groei en ontwikkeling doormaakt.

Zielsweg door Kreeft
De afgelopen anderhalf jaar hebben we kansen gehad om meer onszelf te laten zien, meer zelfexpressie d.m.v. werk,  kinderen of creativiteit. Nu zijn we voor de komende anderhalf jaar onder de pannen bij Kreeft. Dit water teken houdt verband met onze gevoelens en emoties maar ook met onze familiebanden, thuis zijn bij jezelf en je emotioneel verbonden voelen met je omgeving.
Thema’s rond familie kunnen de komende anderhalf jaar een rol spelen. Maar ook hoe is het met je huis, voel je je daar thuis of heeft het iets nodig waardoor je meer kunt ontspannen en rust vinden.
Je eigen thuis is natuurlijk ook een afspiegeling van je eigen innerlijk. Hoe voelt het intern bij je?
Als je naar binnen gaat met je aandacht wat neem je waar wat voel je erbij of ben je vooral bezig in de buitenwereld? Het is een goede tijd om jezelf te koesteren, goed voor jezelf te zorgen en te kijken welke behoeftes je hebt en zorgt dat je hier aandacht aan geeft.

Saturnus in Steenbok
Saturnus staat zoals eerder vermeld in eigen teken Steenbok. Deze vraagt van ons verantwoording te nemen voor onszelf. Onze onvolwassen delen onder ogen te zien, te helen en te veranderen in een meer volwassen houding. Saturnus is ook het beeld van de vader, de ouder, welke indruk heeft hij achtergelaten in jezelf en in hoeverre ben je nu een ouder voor jezelf? Daarnaast is het belangrijk om goed te zorgen voor onze kinderen en geesteskinderen, dat kan een passie zijn of je werk, of iets nieuws wat je bent begonnen, dit verdiend onze bescherming en zorg. Dit geld ook voor het kind in onszelf, is er ruimte om te spelen en luisteren we naar wat het innerlijk kind nodig heeft.
Welke patronen spelen nog in je leven die je bewust of onbewust hebt overgenomen van je vader/ouders en kun je loslaten zodat je meer en meer je eigen autoriteit wordt. Dit proces wordt versterkt doordat de zuidelijke Maansknoop (de weg van de ziel)  de komende anderhalf jaar door het teken Steenbok loopt.

Deze Boogschutter periode met o.a. het Sinterklaasfeest en het begin van advent, geeft gezelligheid,
maar ook inkeer,  naar binnen gaan met de aandacht, meer afstemmen op je innerlijke bron.
Zo beweeg je mee met de natuurlijke beweging en gaan we op weg naar het wintersolstitium op 21 december. Een mooie tijd met optimisme en vertrouwen.

 

Start typing and press Enter to search