Het teken Kreeft

Teken Kreeft
Het teken Kreeft is een water teken en begint als de Zon op 21 juni verhuisd naar het teken Kreeft. We vieren dan het begin van de zomer. Op het noordelijk halfrond zijn de dagen dan het langst. De Zon staat dan precies op de Kreeftskeerkring. Na dit keerpunt vertrekt de zon weer richting evenaar, waar hij rond 22 september aankomt en dag en nacht weer even lang zijn.

Een water teken ervaart zijn leven via gevoelens en emoties. Ze zijn aanvoelend en  in de huiselijke sfeer of binnen organisaties. Ze zijn ook sfeer gevoelig. De energie is deze maand sterk gericht op de familie, zorgen voor, verbinden en bij elkaar komen. Kreeften kunnen hier natuurlijk ook erg van genieten. Ze vinden het ook heerlijk als er voor hen gezorgd wordt. Kreeften zijn gesteld op hun huiselijkheid, gezin en familie, ze willen ook graag zorgen voor gezin en familie. Dit kan letterlijk de familie zijn maar ook symbolisch een vriendengroep of gelijkgestemden. Waar voel jij je emotioneel mee verbonden? Kinderen zijn erg belangrijk voor een Kreeft, dit kunnen eigen kinderen zijn of geesteskinderen. Alles wat kwetsbaar is en zorg behoeft zal gekoesterd worden door een Kreeft. Kreeften zijn kwetsbaar, maar vanwege hun schild kunnen ze dit goed verbergen. Ze praten niet  makkelijk over hun emoties en gevoelens, pas als het water stijgt tot te grote hoogte, zal er mogelijk iets zichtbaar worden van wat er binnen in hun Kreeft schulp gebeurd. De Kreeft heeft de neiging om te verzamelen, alles waar ze emotioneel aan gehecht zijn en vinden het moeilijk hun verzameling op te ruimen of weg te doen. Bij ieder voorwerp zit wel een verhaal of een bepaald gevoel.

 

De Kreeft in de natuur
Als je op het strand een kreeft of krab tegenkomt, valt het op dat ze niet recht vooruit lopen maar zijwaarts hun pad volgen. Symbolisch betekent dit dat een Kreeft niet zomaar recht op zijn doel af gaat, maar eerst aftast welke kant op te gaan. Echter, ze hebben ook grote scharen die ze zeker gebruiken als ze bedreigd worden. De scharen hebben ook een andere functie, want wat ze eenmaal in hun scharen hebben laten ze niet makkelijk los. Een Kreeft kan dan ook bezitterig zijn naar zijn omgeving.

The rabbi the lobster
Er is een mooi filosofisch you tube filmpje van een Rabbi die vertelt over het afwerpen van een te klein schild van de kreeft om de groei te bevorderen. We hebben natuurlijk allemaal een Kreeft deel in onszelf en de plaatsing in je eigen horoscoop geeft aan waar jouw Kreeft kant het beste tot uitdrukking komt.

Kreeft en Steenbok en transits
Steenbok is het oppositie teken van Kreeft, waar de Kreeft voorkeur heeft voor het strand, is de Steenbok te vinden hoog in de bergen. Waar de Kreeft zich graag verbind met de familie en samenzijn, is de Steenbok meer alleen en kijkt vanaf een hoogte toe. Bij het teken Steenbok hoort de planeet Saturnus, die zich nu in eigen teken bevindt. Dit betekent voor alle Kreeften, of mensen die planeten in Kreeft hebben staan dat ze geconfronteerd worden met zowel Saturnus als Pluto, daarover later meer. Voor degene die jarig zijn tussen 21 juni tot ongeveer 4 juli hebben dit hele zonnejaar, Saturnus tegenover hun Zon. Het gaat dan over thema’s als verantwoording nemen, structureren, opruimen en mogelijk een nieuwe richting geven aan je leven. Er kunnen thema’s zijn met vaders of autoriteiten.

Pluto tegenover Kreeft
Op 12 en 13 juli staat de Zon in Kreeft precies tegenover Pluto in Steenbok, deze energie kan confronterend zijn en bewust maken van thema’s die te maken hebben met macht en onmacht.
Hoe ga je om met je angsten en onzekerheden, welke kanten van jezelf laat je nog onvoldoende aan het licht komen. Of welke schaduwkanten willen gezien worden. Het is in deze tijd onrustig en emotioneel en het is belangrijk om gevoelens en emoties durven toe te laten er niet voor weg te lopen, maar ze onder ogen zien en accepteren. Ook onze schaduwkanten bevatten vaak verdrongen mogelijkheden en talenten.

Go with the flow
Deze maand verbinden de planeten, Zon Jupiter en Neptunus zich met  elkaar allen vanuit een water teken. Dit betekent dat we veel gevoelens en emoties mogen ervaren en accepteren wat er is. Mee stromen met de flow van het leven. Naast de spanning zijn er ook momenten van harmonie, rust en kalmte. Meditatie, yoga en reflectie op je leven zijn goede uitingsvormen voor deze energie.

 

 

Start typing and press Enter to search