Zon in Tweelingen

Op 21 mei jl. is de Zon naar het lucht teken Tweelingen gegaan. Tweelingen is nieuwsgierig, veelzijdig, gericht op contacten en is alert en luchtig. Communicatie is de rode draad van het teken Tweelingen. Ze zijn vaak goed op de hoogte wat er speelt in de wereld, op werk of thuis tussen gezinsleden en hebben veel interesses op verschillende gebieden. Tweelingen kunnen makkelijk 2 of meer boeken naast elkaar lezen, zonder dat ze de draad van het verhaal kwijtraken.   Er is een hang naar avontuur en vrolijkheid en een verlangen naar eenheid, naar samenzijn, maar kunnen dit niet altijd vinden in deze wereld. Het is net of er iets ontbreekt. Deze zoektocht vertaalt zich ook in het vinden van een levenspartner of zielsverwant. Interesse in spirituele zaken, de ongeziene wereld willen ontdekken.

Castor en Pollux

Het mythische verhaal van de tweelingenbroers Castor en Pollux vertelt dat ze eerst onafscheidelijk waren maar dat 1 van de 2 stierf en de ander op aarde moest blijven. Uiteindelijk staan ze weer samen aan de hemel. Je kunt beide sterren goed waarnemen aan de hemel, ze staan niet zo ver van elkaar verwijderd.

Mercurius

Van 29 mei tot 12 juni staat Mercurius, de planeet die bij Tweelingen en Maagd hoort, in het eigen teken Tweelingen. Een goede tijd voor het leggen van contacten en uitwisselingen. Een korte reis kan ook fijn zijn in deze periode. Nieuwe impulsen opdoen of kennis vergaren. Niet te veel beredeneren of rationaliseren, want dat kan makkelijk gebeuren met zoveel lucht energie.

Aspecten

Als je je eigen horoscoop hebt of kent dan is het goed om te kijken of je planeten hebt die tussen 0-2 graden in een teken staan. Er staan op dit moment veel planeten aan het begin van een teken, b.v. Uranus in Stier 0 graden, Cheiron in Vissen 0 graden, Mars 2 graden in Waterman,  Saturnus op 7-6 graden Steenbok. Dit betekent dat je eigen horoscoop allerlei invloeden ontvangt van de bovengenoemde planeten en dit merk je ook in je leven, er kunnen allerlei veranderingen optreden, soms onverwacht of gepaard gaan met strijd of beperking. In de astrologie noemen we dit een transit, deze maakt ons meer bewust van patronen en biedt groeikansen.

Zomerzonnewende

Komende maand op 21 juni gaat de Zon naar Kreeft. Het zomer solstitium of de zomer zonnewende.  Energetisch is dit een krachtig moment. Van de yang kracht, alles groeide en ontwikkelde zich vanaf de winterzonnewende naar de Yin kracht de zachte energie van overgave, meer rust. Het is ook terug kijken was er voldoende ruimte om iets nieuws te beginnen? Kunnen mijmeren tijdens de lange zomeravonden en genieten samen met degenen waar je van houdt.

 

 

 

Start typing and press Enter to search