Maankracht

Het ritme van de Maan is een klok die aangeeft wanneer het tijd is om te zaaien en wanneer te oogsten te groeien en te snoeien. Letterlijk maar ook figuurlijk in je eigen leven. Het ritme van eb en vloed, de getijden. Door de tijden heen zijn we het contact met de Maanenergie voor een groot deel kwijt geraakt.
We zien haar in verschillende gestalten aan de hemel staan, soms met haar koele licht tijdens volle Maan, dan weer een halve sikkel en soms niet zichtbaar met nieuwe Maan.
De Maan staat symbool voor talloze beelden of archetypen, onder andere de moeder, het kind, de bevolking (het volk) en het vrouwelijke. In deze tijd is de Maan energie belangrijk, de tijd van de vrouwelijke energie komt op. Na eeuwen van het patriarchale is het tijd voor meer invloed van het matriarchale. Dit zien we ook terug in de maatschappij, de noodzaak van meer gelijke verdeling van functies tussen mannen en vrouwen. De zachte kracht van de Maan is in ieder mens om naar te luisteren en waar nodig te uiten. Ieder mens, man of vrouw heeft zowel de manlijke als vrouwelijke kracht in zich. In hoeverre is de Yang (manlijk) en Yin (vrouwelijk) kracht in balans?

Als we kijken hoe we omgaan met de aarde en haar bronnen. wat is er dan nodig om te herstellen. De verwoestende werking van de branden in Australië, de sprinkhanenplaag in grote delen van Afrika, de diepe aardbevingen. De verzakkingen in Groningen door misbruik van de grondstoffen die de aarde biedt. De gevolgen zijn overal zichtbaar. Zijn we soms zelf ook uitgeput geraakt door de hoge eisen die we aan onszelf stellen? Is het eigen leven in balans en volg je je eigen ritme?

De Maan in je geboortehoroscoop geeft o.a. informatie over je persoonlijke ritme, hoe zorg je voor jezelf, luister je naar je gevoelens en emoties? Wat wil er op een dieper niveau geheeld worden en wat is daarvoor nodig. De maan speelt een grote rol als we in een groep zijn, welke energie is er. Bijvoorbeeld de maan in een luchtteken (tweelingen, weegschaal en waterman) geeft veel gesprekstof, terwijl we bij een vuurmaan (ram, leeuw, boogschutter) actie willen. Bij een aarde maan stier, maagd steenbok) genieten van lekker eten en ontspanning en als de Maan in een water teken staat (Kreeft, Schorpioen Vissen) is er ruimte om gevoelens te delen. Dit is slecht een heel korte impressie van de invloed van de Maan er valt natuurlijk nog veel meer over te zeggen.  De Maan als bron van kracht en helend vermogen vraagt om aandacht en verbinding. Een meditatie tijdens nieuwe of volle maan kan hierin helpend zijn. Wil je nog meer maaninspiratie kijk dan op www.pantarhei-astrologie.nl/agenda Wil je weten in welk teken jouw Maan staat stuur dan een berichtje met je geboortedatum, -plaats en -tijd.

Start typing and press Enter to search