Zon in het teken Vissen

 

Maandag 18 februari gaat de Zon naar het teken Vissen. Het is het laatste teken van de dierenriem en daarmee geeft het einde van het astrologisch jaar aan. Vanaf 20 maart begint de lente en loopt de Zon het teken Ram in, start van het nieuwe astrologisch jaar.
Vissen kunnen grenzeloos zijn, hebben een sterke verbinding met de wereld achter deze werkelijkheid. Veel kunstenaars hebben veel Vissen, Neptunus of  12e huis energie. Vissen zijn idealistisch en zien soms de werkelijkheid mooier dan deze in wezen is. Dit kan zorgen voor teleurstelling of zich slachtoffer voelen van de omstandigheden. De werkelijkheid willen ontvluchten omdat deze te hard en te confronterend is.

Voor Vissen is het belangrijk om zaken te onderscheiden, dit komt ook voort uit het tegenoverliggend teken Maagd. Wat is waar en wat niet, welke ideeën zijn realistisch en haalbaar en welke zijn onecht en gebaseerd op illusies. Het inlevend vermogen kan behulpzaam zijn in o.a. het beroep. Veel worden aangetrokken tot zorg verlenende beroepen. De uitdaging voor Vissen is om grenzen aan te geven, zodat ze zichzelf niet verliezen in de ander of een situatie waar ze in zitten. Je eigen identiteit ontwikkelen en jezelf te leren onderscheiden is een belangrijke ontwikkeling voor het teken Vissen.

Vissen zijn gevoelig voor verslavingen, dit kan op verschillende levels zich uitwerken of dit nu eten, alcohol drugs zijn of verslaving aan bepaalde mensen, of werk. De sterke kant van Vissen is hun verbeeldingskracht, ze zijn in staat om d.m.v. hun imaginaire kant hun werkelijkheid anders voor te stellen en daarmee te veranderen. Vormgeven aan creativiteit en inspiratie vanuit de Bron maakt dat ze boven zichzelf kunnen uitstijgen.

Het symbool van Vissen is twee vissen die een verschillende kant opgaan. Dit symboliseert ook de ongrijpbare kant van hun karakter, maar ook de ongrijpbare kant van hun eigen identiteit, wie ben ik in het grote geheel, wat kom ik doen in deze wereld, wat is mijn plek hier op aarde.

 

Kort nadat de Zon naar het teken Vissen is gegaan is het Volle maan. De Zon in Vissen en precies ertegenover de Maan in Maagd. Deze as gaat over perfectionisme en loslaten. De neiging om controle te willen door middel van perfectionisme, zaken in de hand te houden, maakt op den duur dat er teveel stress wordt ervaren en gevangen kunnen voelen in een keurslijf. Maagd en Vissen hebben o.a. te maken met gezondheid en zorgen voor onszelf, waar voeden we ons mee en wat is niet te verteren. Dit geldt natuurlijk ook voor thema’s in ons eigen leven die moeilijk te verteren zijn. Overgave en meegaan met de stroom helpen om patronen los te laten die niet goed meer voor ons zijn.

De komende weken is er een verbinding tussen Mercurius, de planeet van communicatie met Neptunus, de planeet die bij het teken Vissen hoort.  Energetisch betekent dit dat het een goede tijd is voor meditatie, inkeer en expressie van creativiteit. Met deze sterke Vissen energie opletten dat we niet verdwalen of teveel afgeleid zijn door de buitenwereld. Door meer naar binnen te gaan kunnen we luisteren naar de inspiratie die tot ons komt, welke wegwijzers zien we de komende weken op ons pad. Let ook op dromen die belangrijke boodschappen kunnen brengen voor groei, ontwikkeling en bewustwording.

Ga mee met de stroom; we worden gedragen door het water en de Spirits.

 

 

 

Start typing and press Enter to search