Zon in Waterman

Zon naar het teken Waterman op 20 januari 2019

Waterman is in tegenstelling wat veel mensen denken een lucht teken.
Uranus is de planeet die bij het teken Waterman hoort. Uranus is ontdekt in 1781 rond de tijd van de Franse revolutie. Het thema vrijheid, gelijkheid en broederschap weerspiegelt  het teken Waterman.
Waterman is o.a. ruimdenkend, origineel, onafhankelijk en vindingrijk. Ze komen met originele oplossingen voor problemen. Ze zijn denkers en op zoek naar het hoogste wat de mens kan vinden in het leven. Ze zijn zoekers naar waarheid en zijn veelal tolerant naar andersdenkende. Dit is een stimulans om nieuwe gebieden te ontdekken. Vaak hebben ze interesse in gebieden die buiten de bestaande paden vallen. Ze kunnen goed omgaan met heel verschillende type mensen uit verschillende lagen van de samenleving.  Ze zijn niet onder de indruk van status of uiterlijk vertoon.
Vanwege het vermogen om “out of the box “te denken zijn ze wel in staat vernieuwend te zijn.  Waterman houdt niet van restricties of mee te moeten gaan in de massa, hun eigenheid en individualiteit zijn belangrijk. Ze kunnen in opstand komen tegen teveel regelgeving en beperkingen. Kunnen ook sterk uitgaan van hun eigen mening en opvattingen. Luchttekens willen beredeneren en begrijpen via hun denken en verstand. Kunnen goed analyseren en de zaken op een rij zetten. Toch worden ze dan ineens overvallen door bepaalde gevoelens en emoties en gaan twijfelen aan hetgeen ze bedacht hadden. Toch is dit laatste ook gezond omdat je niet alles kunt beredeneren in het leven maar ook om naar je gevoelens te luisteren.
Geboren onder het teken Waterman zijn ze sociaal maar wel met behoudt van hun eigen individualiteit. Het deelnemen aan verschillende groepen is iets wat de Waterman wel ligt. Of het een politieke partij is of een vereniging, ze bewegen zich vaak makkelijk binnen heel diverse groeperingen.

Uranus de planeet die o.a. ook te maken heeft met technologie en uitvindingen heeft de afgelopen 7 jaar in het teken Ram gestaan.Uranus is onvoorspelbaar en kan onverwacht met een schok veranderingen brengen.
In het persoonlijke leven zijn de afgelopen jaren gericht geweest op meer individualiteit en vrijheid, dit kan voor ieder op een ander levensgebied liggen. Kijk eens terug in je eigen leven welke veranderingen hebben plaatsgevonden.
Uranus gaat begin maart naar het teken Stier voor de komende 7 jaar. Dit geeft een heel andere achtergrond weer. Stier is een aarde teken en zal gaan over bezittingen, talenten, geldzaken, vaste patronen en structuren. Met Uranus door Stier zullen o.a. deze gebieden te maken krijgen met veranderingen. Belangrijk is dat we dit zien als groei en ontwikkeling en dat het nieuwe mogelijkheden biedt voor de toekomst.
Stier gaat ook over de aarde en ons gebruik van alles wat de aarde ons biedt. Welke milieu afspraken zullen er komende jaren gemaakt worden om de uitbuiting van de aarde tegen te gaan.

 

Supermaan, bloedmaan en maaneclips. 

Op 21 januari 2019 vroeg in de ochtend kunnen we een maansverduistering waarnemen. De schaduw van de aarde valt precies op de maan. Dit schouwspel vindt plaats tussen 5.41 en 6.44 uur.
De maan staat op dat moment dichtbij de aarde, zodat deze groter en feller lijkt dan gemiddeld.
Er valt geen direct zonlicht meer op de maan, vanwege de verduistering, echter een beetje zonlicht valt door de aarde atmosfeer en kan alsnog de maan bereiken, hetgeen een rode gloed tot gevolg heeft. Dit wordt ook de bloedmaan genoemd. Afgelopen zomer hebben we eind juli dit fenomeen ook al kunnen waarnemen.
De eclips vind in je  horoscoop plaats op de eerste graad Leeuw-Waterman. Heb je daar planeten staan dan zal deze eclips nog sterker uitwerken. Belangrijk is om naar onze emoties en gevoelens te luisteren, wat zijn onze emotionele behoeftes en
hoe gaan we hier vorm aan geven.
Veel mensen slapen slecht met volle maan, nu de intensiteit nog sterker is, is het goed om bijvoorbeeld te mediteren je af te stemmen op je ziel en te voelen wat er van binnen zich roert.
Dat wat zich aandient wil tot bewustwording komen.

Veel inspiratie in de komende maand.

 

Start typing and press Enter to search